Det hurtigste til mine unger er en sportsefterskole

Det vil synes hårdt når man er værge at vide, hvilket der bliver det bedste for sit barn. Man ønsker at holde øje med ungerne samtidig med, at de tilmed skal af sted for at erfare verden ved hjælp af sine egne sanser. Præcis af den grund har flertallet hårdt ved at tilmelde børnene til sportsefterskole, idet børnene netop er ved at være klar med 9. klasse. Kæmp imod din angst, for dine børn skal have en begivenhed for livet – til dette vil jeg kun fortælle én ting.

Vi blev selv en del i tvivl, dengang tvillingerne en dag fortalte, at de faktisk havde lyst til at tage på efterskole Jylland. At de fik brug for en pause fra den velkendte hverdag, og at de begge to var lidt for unge til gymnasiet, syntes de. Samtidig ønskede min søn at koncentrere sig om sporten, hvorimod min datter gerne ville kigge på sin glæde for bevælgelse til musik. Vi begyndte således at researche hvor, der var en sportsefterskole plus en efterskole dans. Min kæreste & jeg fandt ud af, at efterskolerne tilbyder en masse, som de unge næppe kunne få adgang til på en sædvanlig skole – også med hensyn til det fantasifulde, kammeratlige plus værdimæssige.

Ungerne fik lov at tage af sted på sportsefterskole, og dette føles som den bedste retning, vi har taget. Kammeratskaber, oplevelser samt erfaringer for livet, har de fået.